pt-image

BREZPLAČNA dostava pri nakupih nad 20€!

a

Politika zasebnosti in piškotki

Trstenjak d.o.o., ki upravlja to spletno stan, smo zavezani k varovanju vaše zasebnosti.

Namen naše Politike zasebnosti je, da vas obvestimo o varovanju zasebnosti ter o možnostih, ki so na voljo pri načinu zbiranja in uporabe podatkov na spletu.

S prijavo na prejemanje novic, poslanim povpraševanjem, sklenitvijo pogodbenega razmerja, nakupom ali drugo prijavo izjavljate, da ste polnoletna oseba in da omogočate podjetju Trstenjak d.o.o., Gibina 49, 9240 Ljutomer, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke.

Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij imate uporabniki sami.

Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Obdelava podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Spletno mesto www.blush.si lahko obiščete tudi brez podajanja osebnih informacij.

S prijavo na novice se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi. Osebni podatki, ki jih zbiramo so ime, priimek in elektronski naslov, v nekaterih primerih lahko tudi samo elektronski naslov.

Če želite sklenitev in izvajanje pogodbe za pomoč pri iskanju izvajalcev ali predstavitev na portalu, prenesti vsebino predstavitvenega gradiva, izvesti nakup v trgovini, sodelovati v nagradnih igrah ali se prijaviti na seminar, vas bomo odvisno od namena prosili za ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, naslov bivanja in druge podatke, ki jih prostovoljno vnesete v obrazce. Osebne podatke potrebujemo, da vam lažje podamo odgovor oz. ponudbo na vaše povpraševanje oz. za izvedbo naročene storitve.

Z uporabo piškotkov se strinjate, da se jih uporabi za namene analize poti uporabnika na spletni strani: od kod je uporabnik prispel na spletno mesto (vir prometa), za spremljanje zadrževanja na spletni strani, katere spletne strani je obiskoval, katere vsebine je prenesel oziroma si jih ogledal.

Upravljavec bo razen zgoraj navedenih podatkov izključno za potrebe dokazovanja osebne privolitve lahko zbiral podatek o naslovu spletne strani, na kateri je bila dana privolitev ter IP naslov posameznika, ko je dal privolitev in čas privolitve, ipd. Za namene spremljanja odjav in omejitev obdelave bo zbiral datum odjave oziroma omejitve obdelave ter elektronska sporočila s katerimi smo bili obveščeni o odjavi, spremembi podatkov ipd.

Namen in uporaba podatkov

Osebne podatke zbiramo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali in jih uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

Pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oziroma na podlagi pogodbe.

Shranjevanje podatkov

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na novice, hranimo tako dolgo, dokler ne bomo prejeli zahteve za odjavo, ki samodejno pomeni preklic privolitve. Po prejemu zahteve za odjavo ne bomo več uporabljali zbranih osebnih podatkov za pošiljanje elektronskih novic oziroma vabil na dogodke. Po odjavi oziroma preklicu privolitve ali po poteku pogodbenega razmerja bodo podatki lahko ostali shranjeni v zbirki upravljavca še pet let.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Vse druge osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu s trenutno veljavno zakonodajo in v okviru zastaralnih rokov.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen izbranim pogodbenim partnerjem, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in jih ne bomo javno razkrili, razen v primerih izrecnega soglasja ali pogodbe. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavno zakonodajo imate pravico do preklica privolitve, pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka netočnih podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do pozabe oz. izbrisa vseh podatkov, pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katero koli pravico lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite vaše ime, priimek ter elektronski naslov. Zahtevo lahko pošljete po pošti na naslov: Trstenjak d.o.o., Gibina 49, 9240 Ljutomer ali pošljete e-mail na info@blush.si. Pritožbo nadzornemu organu sporočite na veljavni kontakt informacijskega pooblaščenca. Preklic privolitve lahko pošljete tudi na kontakt s katerega ste prejeli naše sporočilo oziroma s klikom na ponujeno povezavo.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z navedenimi osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od vas lahko zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Ta izjava o zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da je seznanjen in soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki spletnih strani dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki jih uporabniki spletnih strani uporabljajo pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik spletne strani – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.
Čemu piškoti služijo?

• za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani se obiskovalcem prilagodi prikaz vsebine glede na pretekle obiske
• za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
• na delih spletnih mest, kjer je potrebna prijava, uporabnika spletne strani ohranimo prijavljenega
• za prepoznavanje naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine uporabnikovi napravi
• za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
• za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja…)

Obvezni:
So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko uporabnik spletne strani odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršno koli interakcijo s spletno stranjo (dodajanje v košarico, nakup, registracija). Za te piškotke ni treba dobiti uporabnikove privolitve in jih ni mogoče izklopiti.

Neobvezni:
Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se uporabnik spletne strani strinja z namestitvijo na njegov računalnik, naloženi so takoj ob obisku spletne strani. Če se z uporabnik spletne strani z uporabo piškotov ne strinja, jih lahko na dnu strani izklopi.

PiškotekTipTrajanjeNamen
PH_HPXY_CHECKObvezniDo zaprtja sejePiškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.
PHPSESSIDObvezniDo zaprtja sejeomogočajo delovanje spletnih strani
wordpress_[hash]ObvezniDo zaprtja sejePiškotke uporablja WordPress, sistem za urejanje vsebine. Ob prijavi se ustvarijo piškotki ki si zapomnijo sejo prijavljenega uporabnika. Vsi podatki so anonimni. Piškotki so obvezni za delovanje strani.
wordpress_logged_in_[hash]ObvezniDo zaprtja sejePiškotke uporablja WordPress, sistem za urejanje vsebine. Ob prijavi se ustvarijo piškotki ki si zapomnijo sejo prijavljenega uporabnika. Vsi podatki so anonimni. Piškotki so obvezni za delovanje strani.
wordpress_test_[hash]ObvezniDo zaprtja sejePiškotke uporablja WordPress, sistem za urejanje vsebine. Ob prijavi se ustvarijo piškotki ki si zapomnijo sejo prijavljenega uporabnika. Vsi podatki so anonimni. Piškotki so obvezni za delovanje strani.
wordpress_test_cookieObvezniDo zaprtja sejePiškotke uporablja WordPress, sistem za urejanje vsebine. Ob prijavi se ustvarijo piškotki ki si zapomnijo sejo prijavljenega uporabnika. Vsi podatki so anonimni. Piškotki so obvezni za delovanje strani.
woocommerce_cart_hashObvezni48 urZa košarico in obdelavo naročila.
woocommerce_items_in_cartObvezni48 urZa košarico in obdelavo naročila.
wp_woocommerce_session_xxxxObvezni48 urZa košarico in obdelavo naročila.
cookie_notice_acceptedNeobvezni1 letoPiškotek, ki preverja katere, če ste odobrili piškotke.
_gaNeobvezni2 letiTo naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta.
_gidNeobvezni24 urTo naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta.
_gatNeobvezni1 letoTa piškotek se nastavi zato, da si spletno mesto zapomni vašo odločitev glede analitičnih piškotkov. Nastavi se potem, ko ste odločitev sprejeli. Dokler ga sami ne izbrišete, vas spletno mesto ne bo več spraševalo glede uporabe analitičnih piškotkov.

Murska Sobota, 24. 6. 2019